dilluns, 27 d’abril del 2020

LA DESCRIPCIÓ

Per a començar la setmana, fareu una descripció d'algun membre de la vostra família.
Heu de seguir els següents passos:

Passos a seguir:
1
El primer que hem de fer és observar a la persona en qüestió. Potser creiem saber com és aqueixa persona. No obstant això, a l'hora de descriure-la, qualsevol detall serà essencial per aquest motiu és important fixar-se bé en qualsevol matís, encara que a priori no semble imprescindible. Anota'ls en una llibreta per a així tindre més material a l'hora de fer la descripció, no et deixes res!

2
Quan comencem a fer la descripció d'una persona és essencial que iniciem el text presentant-la, és a dir, qui és, quina relació té amb tu, etcètera. Començar dient "María és la meua germana" és la millor manera de començar amb aquest exercici perquè el lector sàpia de qui estem parlant. Una vegada presentada a nivell bàsic és important començar a parlar sobre aspectes generals de la seua persones com:

La seua alçada
No fa falta que digues quina és la seua alçada exacta sinó més aviat que especifiques la seua grandària, si és alta o és baixeta. 

Tipus de cos
Si és una persona molt prima, groseta, si té músculs o si té algun tipus d'element que caracteritze el seu cos, ací podem esmentar-lo.

La seua edat
També és recomanable que, per a poder situar al lector amb la mena de persona que parlem, indiquem l'edat que té. Recorda que quan descrivim a algú estem fent un dibuix amb paraules sobre aqueixa persona i que el receptor ha de visualitzar-la, per tant, com més concisos siguem molt millor!

3
Després d'aquesta breu presentació podem assenyalar alguns trets físics que caracteritzen a la persona. El primer que podrem observar en mirar-la; pot ser l'altura, el pes, el cabell, els ulls, el nas o la boca. Tots aquests elements de la nostra descripció han d'anar acompanyats d'adjectius que puguen crear una imatge en el lector o oïdor.

Aspectes que has d'observar per a esmentar-los en la descripció:

Descriure el pèl
El tipus de pèl que té ha de quedar indicat en aquest apartat i esmentar el seu color, si el té llarg o curt, si el té arrissat, llis, ondulat, etcètera. Ací pots usar comparacions com, per exemple, "té els cabells negres com el carbó", d'aquesta manera estàs explicant molt visualment el cabell de la persona que descrius.

Parlar del rostre
És una de les parts que més poden costar descriure però que més has d'esforçar-te perquè les faccions del rostre són les més característiques i les que millor dibuixen a una persona. Per tant, si té els ulls grans, ametlats, el nas arromangat, els llavis carnosos, el front ample, etc., has d'esmentar-ho i, així, la persona que llig la descripció podrà fer-se una idea de la fesomia que estàs descrivint. Esmenta totes les parts de la cara i indica com la té, només així podràs crear un retrat imaginari correcte.

La pell
No és el mateix si estem parlant d'una persona que és negra que d'una altra que és blanca o d'una altra que té un to més bru. Deixar clar el tipus de pell que té aqueixa persona en qüestió també ajudarà en la seua descripció, així com si té alguna marca o cicatriu o si té granits, tots aquests elements haurem d'incloure'ls en el nostre text.

Altres elements característics
Si porta un pírcing, si té barba, si sol anar amb els ulls maquillats, etc., són complements que deuràs també esmentar en la teua descripció perquè aquesta siga el més ajustada possible. Observa bé a la persona que vols descriure i parla sobre ella amb detall i minúcia, així aconseguiràs escriure una descripció perfecta.
Si ho creiem pertinent, també serà interessant parlar en la descripció de la manera de vestir de la persona, podem comentar si és acurat en el seu vestuari.. Però, a més, també es recomana que esments altres aspectes que puguen diferenciar el look i l'essència d'aqueixa persona:

Tipus de color que sol portar: hi ha persones que solen vestir de negre i unes altres, en canvi, opten per colors més vius.
Les peces que mai falten: si sempre porta faldes, pantalons acampanats, camises o sabates de taló. Tots aquests elements ajudaran al fet que ens fem una correcta imatge de la persona en qüestió.
Complements: si la persona sol anar amb rellotge, pendents, collarets o porta ulleres també haurem d'incloure-ho. El mateix si sol anar amb barret o qualsevol altre element diferenciador que valga la pena esmentar.

5
Dins d'una descripció d'una persona, a més dels aspectes externs i físics, hem de parlar del seu caràcter, per aquest motiu, ara hauràs de fer-nos un retrat psicològic sobre la mateixa indicant-nos les seues característiques personals, és a dir, com és. A continuació et donem alguns adjectius personals que poden ajudar-te a trobar la millor manera de definir a la persona:
Agradable, simpàtica, alegre, nerviosa, parladora, treballadora, callada, tímida, pessimista, desordenada, rebel, desobedient, sincera, etcètera
És molt important que en la descripció d'una persona utilitzem un gran repertori d'adjectius qualificatius, perquè suposen una de les eines més importants del llenguatge a l'hora de descriure.

6
Per a acabar la nostra descripció d'una persona no hi ha res millor com tancar amb una frase que t'involucre novament en la relació que tens amb ella. Així doncs, acabar dient que "La teua germana és molt divertida, m'encanta estar amb ella!" és una perfecta manera de tancar amb el teu text i arredonir el missatge que volies donar.

https://youtu.be/uZ8EHPTiSVo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada